Verantwoordelijkheden

Wat gebeurt er als ik zonder coach rijd?

Als je betrapt wordt op het rijden zonder coach dan word je rijbewijs direct ingenomen door de politie en mag je niet meer verder rijden. Je moet dan vanaf je 18de verjaardag opnieuw theorie- en praktijkexamen doen om weer aan een rijbewijs te komen.Daarnaast krijg je een boete van € 100,-.

Wie moeten een begeleiderspas bij zich dragen?

Alleen jij krijgt een pas, je coach krijgt geen speciale begeleiderspas. Naast je rijbewijs moet je altijd je begeleiderspas bij je hebben voordat je de weg op gaat. Ben je een van de twee vergeten? Dan is je rijbewijs niet geldig.

Wie is er verantwoordelijk als er een ongeluk gebeurt tijdens het begeleid rijden?

Jij bent er zelf verantwoordelijk voor om veilig aan het verkeer deel te nemen. Wanneer jij een overtreding begaat of ongeluk krijgt, ben je hier zelf verantwoordelijk voor en niet je coach. Je coach helpt je om eventuele gevaarlijke situaties beter in te schatten

Moet ik verkeersboetes zelf betalen?

Ja, je bent ‘voor de wet’ als 17-jarige bestuurder gewoon een automobilist. Rij je te hard? Of bega je een andere overtreding, dan kun jij hiervoor een boete krijgen, niet je coach. Als je geflitst wordt, dan gaat de boete naar de eigenaar van de auto. Die weet jou wel te vinden ;).

Wat gebeurt er als een coach zich niet aan de regels houdt?

Er wordt van jou verwacht dat jij je coach erop aanspreekt als hij zich niet aan de regels houdt. Is je coach bijvoorbeeld dronken en je wordt aangehouden, dan mag je niet verder rijden behalve als er een nuchtere andere coach aanwezig is in de auto.

alle informatie is afkomstig van www.2todrive.nl